Poortgebouw met bolderkar

Bezienswaardigheden

Fietsen

Op de fiets de vele bezienswaardigheden in Horst aan de Maas verkennen, meer dan 300 km bewegwijzerde fietspaden.

Wandelen

Het wandelroutenetwerk in Horst aan de Maas heeft ongeveer 450 km bewegwijzerde wandelpaden.

Bioproducten

In de omgeving zijn veel boerderijen die hun eigen producten verbouwen, denk aan rozenvelden, verse groenten, fruit en alcoholische dranken.

Steden & Musea

In de buurt kun je musea vinden met kunsttentoonstellingen, over het plattelandsleven en over de lokale geschiedenis.

Attracties

Voor iedereen wat: Toverland, Kasteeltuinen Arcen, Aardbeienland en Designer Outlet Roermond liggen op rijafstand. Of gewoon een avondje bowlen, kan ook.

*****

Fietsen

Onze Aanbevelingen

De Rozenroute (30 km)

Lottum is hèt rozendorp van Nederland. Deze fietsroute gaat langs velden waar jaarlijks miljoenen rozen worden geteeld. In juni en juli staan de rozenvelden in bloei.

De Aspergeroute (40 km)

Deze Aspergeroute fiets je het best in de aspergetijd van april t/m juni. De fietsroute gaat langs aspergevelden en aspergeboerderijen waar je dagverse asperges kunt kopen. In Grubbenvorst, Tienray en Horst zijn er ook veel gezellige terrassen waar je kunt stoppen voor een hapje en/of drankje.

*****

Wandelen

Wij bevelen aan om eerst Meerlo te voet eerst te verkennen. Aan de rechterkant is een route weergegeven van ongeveer 10 km, op met name onverharde wegen. Startpunt is bij ’t Kasteelke, waarna je wandelt door het bosgebied Hooge Heide, het Maaspark Ooijen-Wanssum en door het buurtschap Megelsum. Na de wandeling kan je een drankje nuttigen bij café Oud Meerlo.

*****

Bioproducten

Eigen Keuken, dus waarom niet wat verse Producten inkopen voor het Diner?

Wijn

Op 20 minuten rijafstand van ons zit Zaerums Genieten. Je kunt hier terecht voor een wijnproeverij of een workshop wijn/bier maken. De wijnproeverij wordt gegeven op woensdag- en zaterdagmiddag en moet op voorhand gereserveerd worden.

Asperges

Op 5 minuten rijafstand van ons (Mackayweg 2, Tienray) zit Martens Asperges. De winkel is geopend in het aspergeseizoen en verkoopt hoge kwaliteit asperges, maar ook andere lekkernijen zoals fruit, kazen en alcoholische dranken.  

Vers Fruit

Op 20 minuten rijafstand (Dorperpeelweg 1, America) zit Blauwebessenland, je kunt hier in de zomerperiode blauwe bessen plukken en op zaterdagochtend blauwe bessen producten kopen (zoals honing, wijn, bier en likeuren). Handjegezond en Akkiestuin verkopen eveneens vers fruit, kruiden en delicatesse producten.

*****

Steden & Musea

Nijmegen en Kevelaer zijn prachtige steden die allebei een bezoekje waard zijn als je er nog niet eerder bent geweest. Nijmegen is de oudste stad van Nederland met vele bezienswaardigheden en leuke terrassen. Kevelaer gelegen in Duitsland, is een mooi klein stadje met een prachtige Basiliek.

Het Limburgs Museum in Venlo heeft wisselende tentoonstellingen en toont met name een collectie waarin het verhaal van de mens van Limburg centraal staat. Het museum heeft een uitgebreide archeologische collectie.

Het Oorlogsmuseum Overloon presenteert de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

Het openluchtmuseum De Locht is een leuk interactief museum over het plattelandsleven van vroeger èn nu. 

*****

Attracties

Bezienswaardigheden

Toverland

Toverland is een klein halfuurtje rijden. Het heeft zes betoverende werelden met vele attracties en shows voor jong en oud.

Bezienswaardigheden

Kasteeltuinen Arcen

Kasteeltuinen Arcen is een kleine 20 minuten rijden. Het park heeft 15 themazones, waterpartijen, een minigolfbaan en een 17e-eeuws kasteel.